12 Şubat 2008 Salı

Nişanyan Evleri


KEREVETLİ EV :
(1 büyük çift, 3 tek yatak, 1 banyo) KEREVETLİ EV'e adını veren kerevet büyük olasılıkla Türkiye'nin en büyük otel yatağı: 1.90'a 2.80 boyutlarında ve oldukça rahat. Şömineli küçük odanın büyük keyfi ise akşam güneşini alan sedirlikli oturma köşesi. Her iki oda yaklaşık 20 km genişlikte bir vadi perspektifine hakim -- ufukta apartman yok, site yok. Banyo pembe traverten, çok aydınlık. Alt katta, güzel bir şöminesi olan oturma odası ve mutfak var. Kerevetli Ev iki kişi veya birlikte seyahat eden iki çift için elverişli. Oturma odasındaki tek yatak beşinci kişi tarafından kullanılabilir.

CUMBALI EV :
(1 çift, 2 tek yatak, 1 banyo) CUMBALI EV'in ebeveyn yatağı camekanlı cumbanın içinde: sabahları güneş yatağın içine doğuyor. Öbür odadaki ikiz yataklar ise her yaştaki çocukları sevindirecek nitelikte. Evde ayrıca bir gizli oda ve bir açık mağara bulunuyor. Banyo yekpare Milas mermerinden. Alt katta tam donanımlı mutfak ve yaz günlerinde harikulade serin kalan hayat (yarı kapalı teras) var. Hakim kokular Nisanda mor salkım, Mayısta iğde ve portakal çiçeği, Haziranda ıhlamur, Temmuz ve Ağustosta melisa. Cumbalı Ev çocuklu bir aile için ideal. Tek başına bir çifte, ya da sükunet arayan bir yazara veya sanatçıya da uygun.


HAMAMLI EV:

(2 çift yatak, 2 banyo) HAMAMLI EV'in ayrı banyoları olan iki yatak odası var; birlikte seyahat eden iki çiftin konaklamasına uygun.Hamam odaların birinde: Afyon mermerinden, yerden ve duvardan ısıtmalı, kurnalı, iki (hatta dört) kişilik gerçek bir Türk hamamı. Kese, lif ve defne sabunu bizden. Öbür odada ise Romeo-ve-Jülyet pencereli gizli yatak, büyük halamızdan kalma aynalı dolap ve Ali Nesin'in nefis tabloları bulunuyor. Alt katta kalın taş duvarlı oturma odası ve mutfak var. Avlu özellikle akşam saatlerinde güzel.